Naar de inhoud springen

Season’s Greetings

Aan het eind van het jaar lees ik dat mensen terugkijken, reflecteren. Ik heb er nooit zo bij stil gestaan, het was eigenlijk altijd te druk. Ineens was er dan die race naar Kerstmis: boodschappen, stol en koekjes bakken en oh ja, de kaarten tijdig de deur uit. Die laatsten ook zelf gemaakt, want als textilist doe je dat gewoon. Tóch?!
Dit jaar lijkt het rustiger. De boodschappen zijn geregeld, het bakken is gepland en de kaarten zijn de deur uit…….nou ja, nog een rondje door onze straat maken. Dus kijk ik ook maar eens terug.

Begin van het jaar heb ik mijn website vernieuwd. Het was even puzzelen, maar het lukte en ik ben er nog steeds trots op. Daarna was het toewerken naar de tentoonstelling “De Textilisten Waaien Uit”, die goed werd ontvangen en waarvan zelfs om herhaling wordt gevraagd. Ook alweer iets om trots op te zijn. De zomervakantie was “zweten” al was het maar om de ZomaarZomerOpdracht tot een goed einde te brengen. Hoewel mijn kaart niet bepaald “kitsch”is geworden, was ik blij met het resultaat.
Het summum kwam daarna. Er kwam een kamer leeg in ons huis en er werd geschilderd, een vloer gelegd en een kast gekocht: ineens had ik ook een eigen studio. Waanzinnig. Deze dagen ben ik bezig met al mijn spullen, verdeeld over het hele huis, naar deze plek te verhuizen en ik kan daarbij een lach niet onderdrukken. Nooit meer eerst alle spullen bij elkaar moeten zoeken voordat ik kan beginnen, of eerder moeten stoppen omdat alles weer opgeruimd moet worden. Alles bij elkaar op één plek, MIJN PLEK!

Én het lukte ook nog om een kerstkaart te maken. Het idee kwam uit de ZomaarZomerOpdracht en de inspiratie uit de prentenboeken van mijn kleinkinderen. Ik ben dol op de illustraties en ik had al wat geoefend met tekenen. Dus heb ik een schets gemaakt en die daarna omgezet in stof.

Het was een goed textieljaar voor iemand die haar tijd verdeelt tussen werken en de dansvloer en de restjes tijd die overblijven besteedt aan naald en draad. Met de nieuwe studio liggen er ook al wat plannetjes klaar. Daarover uiteraard meer in de toekomst. Voor nu hele fijne kerstdagen toegewenst en een mooi en gezond 2018.

“Lynn en Chiara vieren Kerstmis”

 

Meta

Een reactie

  1. Wat gaaf dat je nu je eigen ruimte hebt Charlotte! Zo komen er zeker nog veel meer mooie creaties uit je handen. Veel geluk ermee en…uiteraard voor jullie prachtige dagen en een gezond 2018 gewensd.
    X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *